Приключенци ще се състезават в Троянската планина
Приключенци ще се състезават в Троянската планина / netinfo

Осемдневно „Приключение в Троянската планината” организира троянското сдружение Съвет по туризъм в партньорство с местната кабелна телевизия, конна база „Алфа-Даниел” и „Пейнтбол форс”.

Целта на необичайната атракция е да се покаже как човек, попаднал в екстремална ситуация в планината, използва условията в нея за оцеляване без да унищожава флората и фауната. Ще бъде направен филм, който ще бъде разпространен на територията на Ловешка, Плевенска, Шуменска, Добричка, Варненска и Софийска области.

След приключване на записването за участие има 35 подадени молби. Досега са направени интервюта с всички кандидати и е проведен тест пред психолог, който ще даде окончателното си мнение.

Десетимата участника в първото по рода си „Приключение в планината“ няма да се познават и няма да знаят кои са до момента на тръгване. На 26 август ще има подготвителен, адаптивен ден на Айдушкото сборище. На другия ден избраните мъже и жени ще се отправят за планината. Мястото и какво ги чака за седемте дни в планината се пази в строга тайна.

На 2 септември ще стане ясен победителят, който ще получи 1 000 лв награда.