Приемат творби за биеналето на малките форми
Приемат творби за биеналето на малките форми / снимка: Dariknews.bg

От днес до 10 септември ще приемат творби за участие в Петото биенале на малките форми в изобразителното изкуство - Плевен 2010 год. Организатори са Художествена галерия "Илия Бешков", където традиционно се провежда мероприятието, Община Плевен и Съюзът на българските художници. Форумът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата и Фондация "Св. Св. Кирил и Методий".

Авторите могат да участват в трите категории - живопис, графика и скулптура, като за всяка от тях се заплаща отделно 10 лв. такса за участие. Изискванията за творбите са: живопис - до три творби с максимален размер на една от страните (без външна рамка) - 60 см; графика - до три творби с максимален размер на една от страните 30 см; скулптура - до три творби с максимален размер на една от страните 60 см, без да се включва размерът на постамента. Предложените от авторите произведения трябва да са създадени през последните 2 години и да са собственост на автора.

Журирането на творбите ще бъде на 17 септември. Официалното откриване на биеналето на малките форми е на 29 октомври от 17.00 часа в Художествена галерия "Илия Бешков". Форумът ще продължи до 30 декември.