Приемат документи за помощи за инвалиди до края на октомври
Приемат документи за помощи за инвалиди до края на октомври / sxc.hu

До края на октомври Сдружение "БАЛИЗ" Плевен ще приема документи за изплащане на целеви помощи за лица с увреждания за 2011г. Това съобщи Габриела Аспарухова, председател на УС на "Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения" Плевен.

На подобна помощ право имат хора с интелектуални затруднения и психични разстройства със 71 или над 71 % трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане. Целевата помощ за придружител до 10 часа годишно е в размер на 5,00 лв. на час при посещенията им в държавни, общински, здравни, образователни и други институции. Размерът на предоставяните целеви помощи може да бъде до 50.00 лв.

Сдружение "БАЛИЗ" Плевен ще приема и обработва подадените заявления, ще подава за одобрение списъците и посредством пощенски записи, ще изплаща целевите помощи на отговарящите на условията лица. Необходими документи, които правоимащите трябва да представят, са заявление-декларация за отпускане на целева помощ. Необходима е и служебна бележка, удостоверяваща, че лицето е ползвало придружител до съответните институции като бланките се получават от Сдружение "БАЛИЗ" - Плевен. Трябва да се предостави и копие от решение на ДЕЛК, ТЕЛК, НЕЛК.

Документи за целеви помощи се приемат всеки,  понеделник, сряда и петък от 9.00 ч. до 11.00 ч. и от 17.00 ч. до 18.00 ч. на ул. "Белмекен" № 11.