При кръводаряване откриха пациент с ХИВ
При кръводаряване откриха пациент с ХИВ / dariknews

При кръводаряване откриха пациент с ХИВ
netinfo

С каква компания, ученици от плевенско училище за трета поредна
година са трети в национален бизнес форум

Защо е много благодарен на знаков лидер от АБВ, плевенският
общински лидер на социалистите

Има ли оптимисти за възстановяване на Военното
училище в Долна Митрополия

Кой е Джануариус Макгахан и как е въздействал на световното
мнение в полза на България

Как посрещнаха "Дон Жуан" плевенските меломани в постановка,
играна от Русенската опера

За бурните овации с които врачани изпратиха децата на
"Спартак", победили като гости с 9:0 "Ботев"

При кръводаряване откриха пациент с ХИВ
netinfo

По инициатива на родители от Плевен:
Внесоха в Парламента законопроекта за промени в НК

В 13:33 часа вчера в Народното събрание на Р България официално беше внесен Законопроектът за изменение на Наказателния кодекс в частта му, касаеща транспортните престъпления. Зад инициативата стоят родители от Плевен, чийто деца са станали жертви на пътя. Вносители на документа в Парламента станаха народните представители от Плевен Цецка Цачева, Владислав Николов и Васил Антонов и техните колеги Цветан Цветанов, Димитър Цветанов, Красимир Ципов, Нели Петрова и Веселин Вучков.

Младежи отварят библиотека на открито
В четири поредни дни четящи хора от различни възрасти в Плевен ще имат възможност да обменят и даряват книги

Шестима непълнолетни получиха разрешение за работа

Шестима непълнолетни са получили разрешения за работа в Плевенска област от началото на годината. Това съобщават от Инспекцията по труда в Плевен. През миналата година са поискани 14 разрешения за наемане на непълнолетни. Дадени са 13 и е направен 1 отказ.

Откриха пациент с ХИВ при кръводаряване

Откриха пациент, носител на ХИВ вируса, който е поискал да дари кръв. Това съобщи д-р Бонеслав Бонев, началник на отдел „Противоепидемичен контрол" в РЗИ. През месец май през Кабинета за анонимно и безплатно изследване на ХИВ/СПИВ в инспекцията са преминали 193 пациенти, срещу 102 за предходния месец.

При кръводаряване откриха пациент с ХИВ
netinfo

Плевенско семейство, дългогодишен наемател на общинско жилище, отказва да се премести в предложения им по-голям апартамент и дори води дело срещу „Жилфонд" заради това. Почти парадоксалната им история и становището на общинските служители ще намерите в новия брой на регионалния вестник „Зетра".

В Ловеч се създава план за управление на Деветашката пещера, той ще има обществено обсъждане на 8 юли. Това е първият план за управление на пещера в България и един от малкото планове за управление на природна забележителност.

Инвестиции за над 44 милиона лева се планират след предоставена 35-годишна концесия на „Проучване и добив на нефт и газ" за находище в общините Кнежа и Искър.

В Ловешка област се е повишил интересът към отглеждане на овощни насаждения.
Сметната палата публикува в интернет данъчните декларации на лицата, заемащи висши държавни длъжности. Какво са посочили съдии и прокурори от Ловешко и Плевенско, можете да прочетете на страниците на „Зетра".

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев е забранил със заповед движението на пътни превозни средства в пешеходната зона на града.

Бронзов медал и престижното трето място завоюва учебната компания на плевенското СОУ „Пейо Яворов" на национален младежки бизнес-форум.

При кръводаряване откриха пациент с ХИВ
netinfo

Сградата на „Тотлебен" 33 ще става „блок на мечтите", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Близо 2 млн. лева ще инвестира Уршула Михаловска, ремонтът започва, съобщава още вестника на първата си страница.

Плевенчанин олекна с 34 хиляди лева за кола, оценена като тотална щета, разказва "BG Север" на конфликтната си страница.

„Фирма изнася 20 милиона малки оглюви на година" и „Пилешкото и захарта у нас са по-скъпи отколкото в Европа", са част от заглавията на страницата за бизнес.

Завършването на детската градина - скъпо почти като абитуриентски бал, ни информира ежедневникът от стр. 6.

Млади театрали играят „Сън в лятна нощ", използват за декори балконите в залата, съобщава вестникът на Артстраницата.

Много от реките в областта са опасно затлачени, превърнати са в сметища, заявава в интервю пред седмичника шефът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен, комисар Емил Маринов.

Стр. 15 както винаги представя спортния живот в Плевен и региона, като акцентът този път е върху ветераните на „Спартак", които спечелиха първо място тристранен международен турнир.

„Радини вълнения в съвременен вариант разиграват в забавачка", е любопитното заглавие на последната стр. 16.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.