Прегледа на Посредник и Народен глас
Прегледа на Посредник и Народен глас / netinfo
Капитан Пламен Демирев е офицер на годината, съобщава от челото си Посредник. Отличеният офицер е помощник-началник на поделение „Оперативно” в Белене. Носител е на награди за вярна служба, участвал е в мисията в Афганистан и няколко учения на НАТО. Интервю с офицер номер 1 за 2007 г. и подробности за церемонията по награждаването на заслужили офирери и журналисти са поместени на страниците на вестника.

През тази година четири пъти повече хора са се изследвали за СПИН, съобщава още Посредник. Само за периода от 3-16 декември през кабинета за анонимно и безплатно изследване са преминали 172 души. Това означава, че хората вече са по-отговорни, коментират специалистите от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве.

Доколко обаче са отговорни Общината, почистващите фирми и самите граждани по отношение на обичайните си задължения разбираме от статията под заглавие „Още ли мислите, че в Плевен няма ледена пързалка?” Изграждането на изкуствена ледена пързалка в Плевен не можа да стане реалност тази зима, за сметка на това естествени пързалки имаме в изобилие, коментира Посредник. Защо от началото на първия сериозен сняг сме с непочистени улички и тротоари и какви са глобите в тази „ледена пиеса”, показва подробно материалът.

Административният съд в Ловеч потвърди като законосъобразно решението на ОИК за избор на общински съветници, съобщава ловешкият вестник "Народен глас".
В новия брой на изданието четете, как художникът Александър Иванов дари наградата си "Ловешки меч" за лечение на ученик от Езиковата гимназия.

"Бони холдинг" е инвеститор № 1, съобщава от втора страница вестникът. Дружеството грабна приза за инвеститор номер едно в Ловешко на тържествена церемония в хотел "Ловеч" в понеделник. Троянската фирма "Калинел" пък е наградена от Агенцията по заетостта на форума "Работодател на годината -2007".

Днес на заседание на общинския съвет в Ловеч ще бъдат гласувани промените в такса смет за 2008 г.

Директорът на Драматичен театър - Ловеч, Васил Василев търси творческо сътрудничество в Кьолн, Германия, с известния "Театър на избата", четем в рубриката "Ревю".

Ловчалийка, фенка на Бойко Борисов, направи кулинарен шедьовър от коледни сладки с надпис ГЕРБ.