Преглед на регионалния печат
Преглед на регионалния печат / archive.dariknews

Преглед на регионалния печат
netinfo

Този вторник вестник "Посредник" пише:

Колко ще са дърветата в повече след започналия ремонт на
площада и от какви видове

Кой е за втори път в гладна стачка и отново заради
неизплатени с месеци заплати

По какъв образец извънщатни сътрудници ще помагат на
МВР срещу битовата престъпност

За какво мечтае Теодосий Спасов и може ли едно и също място да е
различно в зависимост от хората

Как деца от плевенско училище зарадваха жените от Горталово
с китка от народни песни

Какво буди смях и какво натъжава в днешния български футбол и вижда ли
се изход от ситуацията

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

Темите днес в ежедневника "Посоки":

Площадът в Плевен ще бъде по-зелен след ремонта. Нови 115 дървета и зелени острови са част от планираните промени в централната градска част Как ще изглежда центърът на Плевен през януари 2015 година - на стр.1 в "Посоки".

2273 зрелостници подават заявления за матурите. До 21 март абитуриентите трябва да посочат по кой предмет предпочитат да бъде вторият им държавен изпит

Израел ще ни помага в борбата с битовата престъпност. Жандармерията в малките населени места не може да бъде единствена възможност, смята зам.-председателят на ПК по вътрешна сигурност и организационен секретар на НС на БСП Красимир Янков

Депутатът Владислав Николов пред «Посоки»: ГЕРБ никога няма да подкрепи превръщането на Сметната палата в наказателен отряд

Казашкият ансамбъл „Дон" идва в Плевен за празника 15 май . Общината с богата програма по повод 50 години партньорство с град Ростов на Дон.

Спорт
Баскетболистите на плевенския Спартак понесоха разгром - 64:91 в Ямбол от едноименния тим. Срещата бе от 19-ия кръг на мъжката Национална баскетболна лига.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

Вестник „Зетра" този понеделник бр. 18:

Мъж удушил старицата в село Гложене, за да я ограби, пише във водещото заглавие на регионалния вестник "Зетра. От дома на жертвата са откраднати 200-300 лв., които тя била приготвила, за да си купи дърва.

Празни или с малко водни количества са шестте язовира в община Плевен, определени като потенциално опасни. Водоемите се наблюдават непрекъснато от общинска комисия от експерти, съобщава "Зетра".

Синтетична дрога, маскирана като чай, е хит сред младежите в Ловеч, алармираха от Превантивно-информационният център за борба с наркотичните вещества към общината.

Увеличиха местата за прием по държавна поръчка в плевенския медицински университет. Вместо 80, тази година ще бъдат приети 90 първокурсници по специалност "Медицина". С по 10 повече са местата и в още четири специалности във висшето училище.

Регионалният инспекторат по образованието в Ловеч е с нов началник. На мястото на Райко Райков, който се е пенсионирал в началото на месеца, е назначен дългогодишният преподавател по математика Еленко Начев.

Други теми от броя на "Зетра": Инициативен комитет се бори за възстановяване на къщата-музей на Васил Левски в ябланското село Батулци. Областният управител на Плевен Илиян Йончев става инициатор на акция за почистване на нашарения с графити паметник „Майка България" на бул. "Скобелев". Над 3 хиляди свободни работни места има в Ловешки регион.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

BG - "Север" тази седмица - бр. 9/2014 г.:

„Ченгета и автоджигити в игра на котка и мишка", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Полицията преследва феновете на гонки с коли, но те пък сменят трасетата и така гоненицата продължава.
„Актове за незаконни цигари бол - приходи няма", гласи заглавие от 3 стр. Наказания по общинска наредба се налагат непрекъснато, но никой не си прави труда да ги плаща, е установил вестникът.

На 4 стр. можете да прочетете за визитата на Георги Първанов в Плевен - той откри офис на АБВ тук и се срещна с гражданите. „Идеологията на АБВ е свързана с родоюбието и държавността", заявява лидерът на движението в специално интервю за вестника.

„Над 20 хил. облекла на месец произвежда шивашката фирма „Манева-Томик", информира изданието от страницата си за бизнес. Фирмата съвсем наскоро стартира европроект за обучение на 30 безработни младежи за работа в шевното производство.

За учебен център „Гений", който отчита висока успеваемост, въпреки нелоялната конкуренция, е материалът на 6 стр. На следващата страница можете да прочетете за родното място на Григор Вачков, което превръщат
в парк-музей.

Под заглавие "Млади учени разбиват теорията, че да си учен е скучно занимание" на стр. 9 можете да прочетете за трима плевенчани, които са жива илюстрация колко забавна може да е науката.

Изданието предлага богата спортна информация на стр. 15, а на последната 16-та можете да прочетете как „Плевенчани луднаха по народните танци, топят кила и гонят стреса", както и за най-новата мода сред дамите - белите татуировки.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------