Преглед на регионалната преса
Преглед на регионалната преса / sxc.hu

 

"Посредник" ни информира, че 26 партии имат апетит към кметския стол в Плевен. Толкова са подали регистрация за участие в изборите за кмет на общината.

От първата страница на вестника научаваме още за проблем с умряла риба, за която сигнализират читатели на "Посредник". Те алармирали, че повърхността на малкия язовир на Тотлебеновия вал е покрита с мъртва риба. Причината за масовата гибел не е ясна, но местни рибари споделят, че напоследък там не кълве. От РИОСВ не са констатирали замърсяване, но подозират, че причината би могла да са масовите гонки с джетове, които се организират именно там.

Спипаха по бели гащи крадец на жици в Пордим, пише още "Посредник". Мъжът бил засечен в опит да демонтира и открадне електрически проводници, собственост на ЧЕЗ.

Междувременно започнаха кражбите и на земеделската продукция, пише още изданието и разказва първият по-крупен случай от Търнене, където е откраднато голямо количество слънчоглед.

Вестникът е поместил и интервю с производител на грозде, който се оплаква от нехайството на държавата към дребните и средни производители с по 100-200 декара лозя. Поради трудностите много хора се отказват и просто изкореняват лозята си, разказва той.

Днес от 10 часа в Окръжен съд - Плевен се свиква първото събрание на кредиторите на общинската фирма „Автобусни превози", това информира другият всекидневник "Посоки". В края на август съдът откри производство по несъстоятелност за дружеството и назначи временен синдик. Събранието днес ще се проведе при закрити врати, съобщава още вестникът.

"Посоки" разказва и как извънгабаритни товари късат контактната мрежа на тролеите. Материалът е по повод случай влекач, който превозвал извънгабаритен товар по плевенските улици с контактна мрежа за тролейбусите, и създал доста работа на аварийната група на общинска фирма „Тролейбусен транспорт". По закон щетата се плаща от нарушителя, но само ако полицай му състави акт.

"Посоки" ни съобщава още за масови проверки за негодни хранителни продукти в търговската мрежа. Масираните проверки започват в хипермаркетите и големите хранителни вериги в областта. Според информацията на вестника, инспекторите трябва да установят какво се прави със стоките с изтекъл срок на годност в тези търговски обекти.