Преглед на регионалната преса
Преглед на регионалната преса / netinfo

Учете за да станете/за да не станете министри, са противоположните апели към учениците, отправени на 15 септември от българските държавници. Посредник разкрива подробности в текст и снимки относно посрещането на учебната година в някои от плевенските училища. Вестникът е посветил цели две страници на старта на учебната година.

Петима са претендентите за омбудсман в Плевен, разбираме още от първа страница на вестника с днешна дата. Документите на петимата кандидати в петата поредна процедура за избор на обществен защитник ще бъдат отворени днес. Какъв ще е резултатът от новия конкурс ще стане ясно на сесията в края на септември, уточнява Посредник.

КНСБ свиква извънреден конгрес след смъртта на д-р Желязко Христов, съобщава изданието. Президентът на синдиката почина вчера на 62-годишна възраст след тежко боледуване, при това в навечерието на подготвяния от КНСБ масов протест срещу пенсионната реформа.

От вътрешните страници вестникът продължава една проблемна тема, съобщавайки, че Университетската болница няма да съди НЗОК заради забавени плащания. Информацията е потвърдена от изпълнителния директор доц. Стойков. Все още не е ясно кога ще бъде възстановен нормалният режим на работа в лечебното заведение, което спря плановия прием заради орязания бюджет.

Посредник обръща внимание и на проблемите около пътната инфраструктура в Плевенска област, след като жителите на село Милковица подготвиха протест срещу дупките по пътя в населеното място. Пътят до Милковица е в перфектно състояние, коментира пред вестника областният управител Иван Новкиришки след направена лично проверка. Проверката му е констатирала, че дупките са вътре в селото след табелата. Ще се търси моментна стабилизащия, за сега не може и да става дума за основен ремонт, категоричен е Новкиришки.

На спортната страница днес Посредник е поместил интервю с директора на Спортното училище в града Петър Георгиев за тазгодишния прием, състоянието на базата и преподавателския екип в школото.