Преглед на печата днес
Преглед на печата днес / dariknews.bg

От страниците на вестник "BG Север":

Най-търсената професия в Плевен не е IT-специалист, нито мениджър, нито учител, а комбайнер. Зърнопроизводството продължава да е най-рентабилният икономически сектор в региона и напливът от мераклии да управляват комбайн става все по-голям. Това съобщава във водещия си материал новият брой на в. "BG Север", който вече е на пазара.

Изданието е отделило почти цяла страница за очакванията и намеренията на основните политически сили в града през новия политически сезон. Почна се - идат избори! Управляващите ще набиват в очите и ушите на гласоподавателите своите "достижения" и ще обещават още по-големи. Опозицията пък ще се опитва да убеждава избирателите, че "тези са по-лоши от предишните". Със сигурност ще се появи и поредният месия или месийка с обещанието "аз мога да ви оправя" - коментира вестникът на първата си страница.

"С остаряла техника огнеборците гасиха двойно повече пожари" е водещото заглавие на 3 стр. Пак там можете да прочетете как стотици пътници във влака Варна - София се разминаха на косъм от най-страшното.

"Коригираха недомислиците в проекта за устройствен план", забавянето обаче може да струва на общината най-малко 750 000 лв. - информира вестникът на 4 стр.

Колко поскъпнаха храните в Плевен през последните седмици и защо цената на земеделската земя стигна 750 лв. за декар ще научите от 5 стр.

Богата информация за международния Лимес конгрес и за предстоящия световен форум на панорамите, на който Плевен ще бъде домакин, ще намерите на 7 стр.

"Литературната критика се е превърнала в рекламен агент" - твърди в интервю за седмичника председателят на СБП Николай Петев.

Всичко за честването на 110-тата годишнина на плевенския Институт по лозарство и винарство ще намерите на 9 стр.

"Станислав Антонов донесе трите точки за Спартак срещу коравия Любимец" е водещата новина на спортната 15 стр.

Как 18-годишната Ванеса Блажева стана световен шампион по фолклор и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.