Преглед на печата днес
Преглед на печата днес / dariknews.bg

217 кандидат-гимназисти повече тази година

С 217 повече са тази година седмокласниците в областта, научи "Посредник" от Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието. Другата добра новина е, че по седем нови и атрактивни в настоящата бизнес ситуация в страната професии ще се обучават ученици от новата учебна година в професионалните гимназии в Плевенска област.

Найден Зеленогорски: "Синята коалиция" трябваше да се препотвърди и да бъде разширена

На заседанието си в Пловдив във вторник Националният съвет на СДС реши партията да се яви самостоятелно на следващите парламентарни избори, като отхвърли споразумението за общо явяване с ДСБ и така сложи край на "Синята коалиция". След това решение лидерът на СДС, Мартин Димитров, подаде оставка. За коментар около случващото в СДС на национално и на местно ниво в Плевен, както и за личните му бъдещи планове в политиката, четете интервю със зам.-председателя на партията Найден Зеленогорски.

Защо детските надбавки не са за всички деца?

Защо наричате парите, които се отпускат всеки месец от държавата, детски надбавки, щом не са за всички деца? С този въпрос се обърнала майка на две деца към социалния министър Тотю Младенов на срещата с работодателите в сряда.
"Това е дискриминация към моите деца - семейните ни доходи надвишават прага, определен от социалното министерство и затова не можем да получаваме така наречените детски надбавки. А не би ли трябвало държавата да се грижи еднакво за всички деца", възмути се и пред екипа ни Наталия Цанева.
Как й е отговорил министърът, ще научите от "Посредник".

Тереза Маринова в очакване на над 700 приятели

Тази събота на стадиона на Националната спортна академия в София ще се проведе третата лекоатлетическа надпревара за деца "Тереза Маринова и приятели". Проявата се очаква да събере над 700 деца на възраст от 6 до 12 години, които ще мерят сили в различни дисциплини. В състезанието ще могат да се включат малчугани, родени от 2000 до 2005 г. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи. Най-малките - 6-8 годишни ще се състезават на 40 м с препятствия, хвърляне на плътна топка и скок дължина от място. По-големите също ще участват в три дисциплини - 60 м, скок дължина и скок дължина от място. Сред участниците по традиция ще има деца от Плевен.
Очаква се за проявата в събота сутрин от града ни да отпътуват близо 40 деца. 20 от тях ще са петокласници от Прогимназия "Цветан Спасов", ще има петокласници от Спортното училище и деца, които тренират в Ученическата спортна школа и лекоатлетическия клуб "Спартак". За всички има транспорт, организиран с помощта на депутата Ивелин Николов.

И още в новия брой на всекидневника:

Какво ще можете да видите в Нощ в галерията?
Ще има ли за трети път кметски избори в Кнежа?
Кой и защо иска оставката на Иван Новкиришки?
Къде и пред каква публика свириха "Диана Експрес" и Джон Лоутън?
Кой спечели поредната съдебна битка уволнен общинар:Община?