Преглед на печата
Преглед на печата / archiv.DarikNews

От страниците на вестник "Посредник":

Какво събра в Панорамата народен представител и цар

Ще настъпи ли хаос, ако започнат да се приемат спешните SMS - и

Кои са първите ни идеи по JESSICA и какво още ни трябва, според Мартин Заимов

С какъв състав започнаха волейболното първенство плевенчанки

За представянето на различни аспекти от историята на нашия край

Къде в Плевен реагират на обажданията ни на тел. 112.

Анонс на вестник "BG Север", бр. 35

Темата за предстоящия референдум за съдбата на АЕЦ "Белене" е водеща в новия брой на в. "BG Север". Според областния лидер на БСП в Плевен Васил Антонов най-разумният вариант за народното допитване е то да се проведе заедно с парламентарните избори догодина. Какво се случи в Белене след блесналата за кратко надежда, че проектът за централата ще бъде рестартиран, ще научите от 4 стр.

Пак там вестникът информира за оставката на досегашния зам. кмет на Плевен инж. Антон Босилков и за предстоящото синхронизиране на общинските наредби с новите закони.

"Мобилни оператори продължават с измамите, хит са устните договори" е водещото заглавие на "конфликтната" 3 стр. Материалът информира за капаните, които телекоми залагат в договорите със своите клиенти.

От бизнес страницата ще научите какви са новите правила за кандидатстване за европейски пари, как жителите на Кнежа посрещнаха своите гости за празника на царевицата и др.

Друга новина от Кнежа е водеща на 6 стр. - хората в градчето за готови на протести, за да спасят местната болница от закриване. Страницата предлага и информация предстоящата цифровизация на т.в. ефира, за борсата на стари учебници и рубриките "Гневът на младите" и "Послушай лекаря".

Акцентът на страницата "артседмица" е върху проблемите на културните институти в Плевен.

"Изискванията в здравеопазването целят санкции, а не качество" - твърди в интервю за изданието д-р Юрий Николов, шеф на плевенската клиника "Св. Параскева".
9 стр. е посветена на феномена "работещи бедни" - хората, които са принудени да работят на няколко места и въпреки това трудно връзват двата края.

Поредната победа на футболистите от "Спартак" е основната тема на спортната страница на изданието.

Как пенсионер от Кнежа сложи в джоба си дистиларните в Шотландия и Англия и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.