Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

"Хванаха фалшификатори на дипломи" е водещото заглавие в "Посредник" днес.

Плевенската полиция задържа двама за далавери с неистински документи, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 5 март за времето от 10 часа до 17 часа служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" са извършили претърсвания на два адреса в Плевен по образувано досъдебно производство срещу 45-годишен и 47-годишна за държане на предмети, материали и средства за съставяне и преправяне на неистински официални документи за завършено образование. При проверка у мъжа са открити 3 фалшиви дипломи за висше образование, а при последвало претърсване в апартамента му в Плевен са намерени и иззети още две неистински дипломи за средно образование, удостоверения, бланки и други документи на различни институции и организации, както и преносим компютър и печати. Техниката е използвана за съставяне на фалшивите документи. От апартамента на 47-годишната в квартал "Сторгозия" са иззети още неистински дипломи за завършено средно и висше образование, пълномощни с печати и подписи на нотариуси, но невписани в нотариални дневници, удостоверения за липса на задължения с печат и подпис, печат на средно училище във Враца, празни бланки с печати, от различни институции, компютърна конфигурация, сканиращо устройство, два принтера, преносим хард диск и множество CD-та, използвани за съставянето на неистинските документи.

Отчетно-изборният събор на БЛС ще е в Плевен

Плевен ще бъде домакин на отчетно-изборния събор на Българския лекарски съюз, съобщи за вестник "Посредник" председателят на съсловната организация Венцислав Грозев. Съборът ще се състои на 9 и 10 март в театър "Иван Радоев". Около 400 са делегатите, които ще присъстват.
През първия ден ще бъде изслушан отчета на Управителния съвет на БЛС, а през втория ще се гласува за председател на Българския лекарски съюз, зам.-председатели и главен секретар на УС.

Илко Иларионов надъхвал с рими футболистите на "Спартак"

За приятелите и познатите на директора на плевенския театър, Илко Иларионов, не е тайна, че освен отдаден на изкуството на Мелпомена, той е и заклет футболен фен, като тази тема намира място и в авторския му спектакъл "Преброяване на спомените". Театралът и днес с носталгия си спомня славните времена на отбора на "Спартак", с когото като запален привърженик е обикалял стадионите из цялата страна. За големите победи на спартаклии му напомня и една реликва, както самият той я определя - тениската на Пламен Гетов, с която голаджията е играл за плевенчани. Получава я лично от него на честванията по повод 90-годишнината на плевенския футбол, като
Спомените връщат Иларионов години назад, по времето на треньорите Добри Ненов, Динко Дерменджиев, Милен Горанов, когато не е пропускал двубой на "Спартак". "Непосредствено след Световното първенство в Мексико през 1986 г. имахме мач с "Левски" като гости - дни преди това Гетов беше вкарал гол на корейците за 1:1. Специално за този мач бях написал една поема, която представих пред футболистите в съблекалнята - успях да ги надъхам и първото полувреме завърши 1:1", спомня си директорът на ДКТ "Иван Радоев". В крайна сметка, нашите губят с 3:1, но и досега театралът помни как в съблекалните на "Герена" са отеквали неговите строфи. И не само тогава, но и по време на всяко пътуване, през целия път рецитирах стихотворения на отбора за повдигане на духа, казва още той.

Кола изгоря на метри от детска градина

На 6 март в 02:48 часа по неустановени до момента причини възниква пожар в лек автомобил "Мерцедес", паркиран в Плевен на улица "Копривщица", съобщават от ОД на МВР.
Колата е "Мерцедес CLK 200 Kompressor", видя човек от "Посредник". На мястото на инцидента бързо са пристигнали 2 полицейски патрулки и една пожарна. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите е предотвратена по-сложна ситуация , тъй като автомобилът е паркиран на метри от жилищна кооперация и детска градина.
Пламъците са повредили двигателя и купето. В 11:30 вчера автомобилът вече беше вдигнат. Специалисти ще продължат огледите за установяване на причините за произшествието.

Приключиха общинските кръгове на Ученическите игри по бадминтон

В края на тази седмица във физкултурния салон на Основно училище "Св. Климент Охридски" в Плевен ще се проведат областните кръгове от тазгодишните Ученически игри по бадминтон за момичета и момчета 5-7 клас и юноши и девойки 8-10 клас. В края на миналата седмица пък в училището приключиха общинските кръгове. В тях взеха участие 16 отбора от различни училища в Плевенска община.
Като всяко състезание с различно качество и подготовка, мачовете бяха оспорвани. При момичета и момчета победители са тимовете на училището-домакин - ОУ "Св. Климент Охридски". На втора позиция при момичетата се класираха съставите на СОУ "Христо Смирненски" - Плевен и на ОУ "Антон Страшимиров" - Бохот.
При момчетата втори и трети са съответно съставите на СОУ "Христо Ботев" - Славяново и СОУ "Христо Смирненски" - Плевен.
Победител при юношите е отборът на ПГ по транспорт, а на следващите две места останаха СОУ "Христо Смирненски" и ОУ "Св. Климент Охридски".