Преглед на печата
Преглед на печата / netinfo

 

Плевенчанин е първенецът на новия випуск в Медицинския, четем челно от първа страница на Посредник. Вестникът е отпечатъл церемонията по официалното откриване на новата академична година в университета, която започна с протести на пети и шести курс срещу двойното увеличение на таксите им за обучение. Ректорът подкрепи протеста на студентите, продължава темата от вътрешните си страници Посредник.

Вестникът разкрива подробности и около една друга конфликтна тема, свързана със здравеопазването. И болници от региона ще съдят НЗОК за забавени плащания, става ясно от интервю по темата с председателя на регионалната колегия на БЛС - д-р Венцислав Грозев. Това са някои частни болници и общинската в Левски. Все още не е ясно какво ще предприеме ръководството на Университетската болница в Плевен, допълва д-р Грозев.

Запазва се броят на първолаците в общината, съобщава още от първа страница изданието. Техният брой тази година е 1 112, което е по-малко само с 18 деца спрямо 2009 г. Най-нисък е бил броят на първокласниците през 2004 г. - едва 900 деца, припомня Посредник.

Деца в «Сторгозия» играят сред кучешки изпражнения, детските площадки кът, автомобилното движение - натоварено. Това е показала репортерска проверка на колегите от вестника в навечерието на първия учебен ден.

300 подписа за ден са събрани в подкрепа на Пета бригада само в първия ден от старта на подписката, отбелязва Посредник. Тя е инициирана от партия «Атака» и цели да спаси, застрашеното от новите реформи в армията поделение.

Отново ще има мотосъбор край Плевен, съобщава изданието. Слад като от 9 до 11 юли градът ни бе домакин на мотосъбор край парк «Кайлъка», любителите на високите скорости на две гуми отново идват при нас. Събитието този път е от 17 до 19 септември край хижа «Липите».