Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

Вестник "Посредник":

Защо трибагреникът ни става скъп за сърцето и евтин за
джоба винаги около 3 март

Какво предизвика шум и хаос на февруарската сесия на Общинския
съвет в Плевен и кой въведе ред

Прословутият търг за павилионите катастрофира и от трети опит, имало
дело в Административния съд

Кога и как от символ на разкош Върбеновата къща се превърна в призрак

Ще има ли ново решение по спорния въпрос за
градинските такси на 5-годишните

С каква разлика започна и приключи участието на баскетболистите ни в
турнира за купата на България

Вестник "Посоки:

Край на сагата с павилионите в Плевен. Общинският съвет на Плевен отмени изцяло решението си от 19 декември 2013 г. за отдаването под наем на 11 общински терена за поставяне на павилиони за продажба на вестници и цигари. Решението бе гласувано след близо 3-часови дебати и под натиска на близо 100 търговци на тютюневи изделия, които окупираха вчера заседанието на местния парламент.

Бронзова фигура на ген.Скобелев, дело на плевенския скулптор Ангел Спасов през 1946 г., ще дарят на Панорама „Плевенска епопея" шефовете на „Южен поток България" АД. Дарението ще бъде връчено на 3 март от 10 часа в присъствието на изпълнителните директори от българска и руска страна, съобщиха от Панорама „Плевенска епопея". Готова е и програмата на Община Плевен за отбелязване на 136 години от Освобождението на България.

Още двама напуснаха БСП и минаха към АБВ. Поля Томова и Венцислав Конов подадоха заявления, с които излизат от Изпълнителното бюро на Общинския партиен съвет и от Общинския партиен съвет на столетницата

Четири сметки и нови кодове за плащане заместват от днес единната сметка. На 28 февруари 2014 г. банките щe приемат за обработка нареждания за преводи към ТД на НАП до 11.00 часа.

Десет години лишаване от свобода присъди Плевенският окръжен съд за рецидивист, откраднал 230,58 лева. На 31 май 2012 година осъденият Х.Н.Г. откраднал 100 евро /левова равностойност 195,58 лева/ и 35 лева, но след като бил заварен на мястото на престъплението, заплашил с нож жертвата си.

Вестник "Зетра":

За мистериозните окръжности, появили се сред тревата в плевенското село Божурица и за мнението на специалисти, какво представляват те разказва в новия си брой регионалният вестник "Зетра".

Изнесоха оборудването за бежански лагер от бившето ракетно поделение в червенобрежкото село Телиш. Операцията се проведе под формата на учение, можете да прочетете на страниците на вестника. "Зетра" се спира и на темата за най-богатите ловчалии според подадените досега данъчни декларации.

Състоянието на всички мостове в община Плевен ще бъде проверено със специална комисия, сформирана със заповед на плевенския градоначалник, пише "Зетра". Експертите ще започнат огледите първо от съоръженията в град Плевен, а след това и на мостовете в останалите населени места, където ще се разчита и на съдействието на кметове на кметства.

52 населени места в Ловешка област са с неблагоприятни условия за медицинска дейност на личните лекари. Въпреки това в областта няма населено място без медицинско обслужване. Бизнес плановете на общински фирми обсъждат съветниците в Троян.

Инспектор Георги Станчев, инструктор в група „Оперативен център" в Плевен, е един от победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината". Поетът и драматург Марин Колев е удостоен с почетния медал на община Ловеч със заповед на кмета Минчо Казанджиев, съобщава на страниците си "Зетра".

Вестник BG-"Север" - брой 8/2014 г.:

„Двама напускат ръководството на БСП в Плевен, подкрепят АБВ", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Поля Томова и Венцислав Конов остават редови членове на столетницата, уточнява изданието.

„Порочен търг на РИМ тласка фирми за охрана към сенчестия бизнес", алармира вестникът от 3 стр.

За разтурянето на бежанския лагер в Телиш можете да научите от стр. 4.
Страницата за бизнес разказва за собствениците на кафенета и техните притеснения за бизнеса им от ремонта на центъра. И още: „10 са кандидатите да строят завода за кабелно оборудване", „Работодатели намаляват заплати незаконно".

За първото посещение в зъболекарския кабинет, което трябва да стане още на 3-годишна възраст, можете да прочетете на 6 стр.

"Галерията с даренето на Светлин Русев - между безценните шедьоври и разрухата" е водещото заглавие на Артстраницата.

„Липсата на диалог в БСП е основен аргумент за доста млади социалисти да подкрепят АБВ", заявява в интервю пред вестника Венцислав Конов.

„Градските културни средища - евтини хазяи за търговците" е темата на стр. 9, където се разказва за читалищните неволи.

Стр. 15 предлага богата спортна информация, а последната - „Шарено", разказва как местни тарикати мамят автомати за кафе.
В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.