Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

От броя на вестник "Посредник" този четвъртък научаваме:

Кога МОЛ Плевен наистина ще заработи, под какво име и с кой голям наемател

Каква е плевенската връзка в окупацията на аудитория в Софийския университет

Може ли на един протест участниците да са на повече от едно мнение по неговата тема

Колко от общините в областта са готови да се справят с предизвикателствата на идващата зима

Нагоре или надолу се движи пазарът на недвижими имоти и къде е Плевен в цената на квадратен метър

Къде и кой организира състезание по редене на пъзели за деца от 7 до 17 години

Поредният брой на вестник BG-Север предлага на своите читатели:

„Неизвестна група вандали руши детските площадки", бие тревога от първата си страница 35-тият брой на седмичника „BG Север". Изродите изрязват тръби и разхлабват болтове на катерушки и люлки, уточнява злодеянията вестникът.

„Телефонните измамници минаха на „доставка на колети", е заглавието от 3 стр., което съобщава за новите хватки на мошениците. И за пореден път предупреждава да се внимава много при ало контактите с непознати.

Стр. 4 информира, че Цветко Цветков е за втори път избран за председател на БСП в Плевен. Пак там можете да прочетете анкетата, в която произволно избрани плевенчани отговарят на въпроса: „Трябва ли да се върне старият режим за тютюнопушенето?"

За лозарите и техните проблеми; за млад фермер, който ще сертифицира реселешкият лук и за това как калпавата стока може да обезсмисли гаранцията, четете на страницата за бизнес.

Стр. 6 разказва покъртителната история за пенсионерка инвалид, която катери четири етажа с патерица в хотел „Сторгозия".
Разнообразни и много интересни материали за кутурния живот на Плевен ще намерите на страницата „Артседмица".

Под заглавие „У нас има политически кръгове, пред които мафията се отчита" е интервюто на броя е с известния журналист Огнян Стефанов. В началото на седмицата той представи в родния си град Плевен своята последна книга „Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието".

Стр. 9 ни връща към близкото минало с разказ за едно от най-секретните поделения на Българската армия. Заглавието е „Ракетчиците от Телиш „скрили шайбата" на руските си колеги".

„Французин замени американец в селекцията на Цветан Антов", съобщава водещият материал на спортната страница, посветен на баскетболния Спартак. От нея можете да научите още за изявите на плевенските състезатели във футбола, волейбола и скоковете на батут.

На стр. 16 можете да прочетете за злощастната съдба на заблуден овен, за поканата за брак, която получил плевенчанин от сирийска бежанка и други интригуващи неща от „шареното" край нас.