Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

В броя на вестник "Посредник" от четвъртък четете:

Какво постанови Окръжният съд за човек от областта, укривал цяла седмица шестима сирийци

Къде нова детска площадка се изпълни с глъчка, преди да е срязана лентата за откриването й
и още - защо изчезват и се връщат люлките от откритите в последните години детски площадки в Плевен

За кой път се провежда изложението "Партньори на колела" и какво можете да видите на него

Кои млади рокаджии от Белене участваха в софийски фестивал и какво им предстои

Колко колоездачи събра Крос кънтри, организиран от дружество "Кайлъшка долина".

Във вестник „BG Север" тази седмица прочетохме:

„Бареков броил по 20 лева за статисти на площада?" е водещото заглавие на 33-я брой на седмичника „BG Север". От екипа на водещия обяснявали на кибиците, че няма нищо нередно - плаща им се като за статисти при заснемане на филм. Някои местни организатори обаче проявили бизнес дух - набирали хора и им удържали от заработката.

За това как „Друсани с метадон заливат Спешното, наркозависими продават дозите си", можете да прочетете на 3 страница. Пак там пише как неизпращани есемеси могат изненадващо да надуят сметката за телефон.

Страницата за общество и политика е за отзвука от кметските избори в Белене, спечелени от кандидата на БСП Момчил Спасов, но така също и за невиждания скок на отказите от наследство, заради дългове.

Страницата за бизнес информира за добивите от гроздобера, за опасностите при ползването на бързи кредити, както и за скока на наемите едновременно със старта на учебната година.

Тревожно е водещото заглавие на стр. 6 - „Все повече деца имат проблеми със слуха, точна статистика няма". Силните децибели в дискотеките отрано увреждат тийнейджърите, алармират специалистите.

Както винаги, артстраницата предостава богата и разнообразна информация от сферата на културата, а на 8-ма Явор Гънчев, един от основателите на прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур", разказва за символите, силата на духа и издържливостта на тялото.

Следващата страница е посветена на още една интересна личност - под заглавието „Царят на таблата сънува коне и офицери, но още не е забравил как се рита топка" изданието разказва за новия „Цар на таблата" плевенчанинът Йордан Маринов.

Водещият материал на спортната страница е посветено на баскетболната контрола с тима на „Левски" и дебюта на новопостъпилите в „Спартак" американци.

На стр. 16 четете за еднотонната каца, в която прави вино мъж от Згалево, както и за военното положение, въведено чрез всякакви забрани в един блок на ж.к. „Сторгозия".

В броя ще намерите още ТВ справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.