Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

В петъчния брой на вестник "Посредник" четем:

Как Дойранската битка оживя на ефектна релефна карта в Регионалния музей

Кой, освен цар Киро, помагал в спечелването на ромски гласове при нас и каква благодарност е получил

Нова жертва на пътя край Плевен, този път пострадалият е гръцки гражданин

Може ли в Тунис да запеят българската “Дилмано, Дилберо” и в кого е причината

Къде ще се строи нова онкологична болница, от кого и къде е определено да стане това

Ще продължи ли ОФК „Спартак” в надпреварата за Аматьорската купа и защо.

Анонсът на 31-я брой на вестник „BG Север":

Скандалното откровение на Ангел Рашков: „Цар Киро избра за кмет Зеленогорски през 1999 г.", направено в националния ефир е водещото заглавие на 31-я брой на седмичника „BG Север". Изданието отделя подобаващо внимание на още един съществен елемент от ситуацията - че партията на Кунева „България на гражданите" като истински Матросов брани своя член.

„Оправдаха обвиняемите за двойното убийство на старици Стежерово" и „Шофьорски актове продължават да падат в съда" са само част от интересните заглавие на трета страница.

От страницата, посветена на бизнеса, можете да научите с каква поредица от мерки аграрното министерство ще съживява животновъдството, споделени от министър Греков при посещението му в Плевен. И още - дали приготвянето на зимнина отива в историята, как „Кризата унищожи напълно производството в затвора".

На страница „Социално" водещият материал е за истински случай, свързан с отдавнашен проблем - липсата на направления за лекар-специалист.

Артстраницата на вестника, както винаги предлага богата информация. Този път тя е свързана с новия театрален афиш, филхармонията, Иван Милев и макет на военна карта.

„На БСП в Плевенска община й е нужен диалогичен и консенсусен председател", казва в интервю на 8 страница най-новият депутат от Плевен Димитър Кочков. Следващата страница е посветена на първия учебен ден, който традиционно се изживява като всенароден празник. Проблемите са оставени за след това - като например, 100-те незаети учителски места в навечерието на учебната година.

На страницата за спорт има победи и поражения - 11 златни медала в каратето и футболният разгром на Спартак-Плевен. Разбира се и ценна информация за двамата американци, пристигнали в баскетболния ни отбор.
„Раирани ученици откриха учебната година със стихове на Евтим Евтимов" е само едно от интересните заглавия на „Шарената" страница 16.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.