Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

В броя на вестник "Посредник" от сряда четете:

Ще отбележим ли подобаващо 95 години от Дойранската епопея

Къде полицаи засякоха отново измамник, крадец и беглец от казармата

Какво видя един плевенчанин в Атина и какво е според него, сегашното
положение в гръцката столица

Защо министърът Греков посети ПГЛВ и какво сподели за политиката на
управляваното от него министерство

Колко ученици и как влязоха на 16 септември в училищата в
общините Гулянци и Левски

Как успяха да се представят плевенски каратеки на международен
турнир в Каварна

Какво пише в брой 30 на вестник „BG Север":

„Буковлък - родната Мека на контрабандния тютюн" е водещото заглавие на 30-тия за годината брой на седмичника „BG Север". Според кмета на селото Росен Русанов виновна е държавата. Подробности за вече модернизираното манифактурно производство, което осигурява прехраната на няколкостотин семейства, за ежедневните спецакции на полицията и въпреки това неспирно бълваните незаконни цигари, можете да прочетете на 3 страница.

„Няма да правя нов проект с Татяна Дончева, стартирам мрежа от дискусионни клубове", обявява Георги Първанов пред репортер на „BG Север". Президентът (2002-2012 г.) участва през седмицата в научна конференция на Панорамата.

„Цената на марков първокласник може да набъбне до 400-500 лева", е изчислило изданието във водещ материал на страницата, посветена на бизнеса. На нея можете да прочетете как с промоции търговците ни пробутват стоки с изтекъл срок на годност и за поскъпналите тази есен ремонти.

Любопитното заглавие на 6 страница е: „Музикалното стартира учебната година в читалища и в ...домовете на даскалите". Пак там става ясно защо „Млади доктори предпочитат да са медицински представители".

Артстраницата е за това, как „Учени от България и Русия дискутираха отношенията между двете страни" и други интересни подробности.

Интервюто във вестника е с оперния певец от Беларус Григорий Полишчук, който пя в Плевен. Той със самоирония признава: „Станах певец, защото ме мързеше с часове да свиря на цигулка".

Страница 9 е за личната драма на тежко болната Марина, която води трудна битка не само с болестта, но и с бюрокрацията.

За „Плевенчанин с колекция от над 1200 модела на миниавтомобили" ще научите от „шарената" страница 16.
В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.