Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.archive

Във вестник "Посредник" от петък можем да прочетем:

Много или малко са подалите документи за участие в конкурса за директор на РЗОК-Плевен

Кой подпомага финансово 19-я поход "По стъпките на Апостола" и какво искат дарителите

На кого и защо пречат избуялите храсталаци и автомобилите в "Кайлъка"

Може ли дъжд да отнессе 2000 квадратни метра асфалт и къде се случи това

Гранаре, гратаре, пробастър, асист - какво представляват и къде може да видите резултатите от тях

Как се представиха състезателите на младия клуб "Буря" в гребния канал на Пловдив.

„BG Север", брой 26:

„Несретник най-после попадна на добри хора" е  водещата новина с положителен знак от първа страница на 26-тия брой за тази година на седмичника „BG Север". Материалът е за трагичната съдба на човек, живял 3 години на ръба на оцеляването и най-вече за добрите хора, които са край нас.

За сложните и често противоречиви отношения между хазяи и наематели можете да прочетете на 3 стр. „Конфликтна". Материалът на 4 стр. е за неистовата седесарска злоба, която се изля върху „BG Север" под формата на уж право на отговор на предишна публикация за партийните имоти. Между впрочем кметска заповед отне няколко от тях именно в седмицата след нашата публикация.

В броя може да прочете още - че доматени бунтове на производители от Плевенско засега не се очакват; за лошите условия на труд в шивашките фирми и страхът, сковал работничките.

Страницата „Артседмица" събира заедно последните културни събития. На нея са намерили място и успехът на балетната школа при читалище „Съгласие", и изложбата на съвременно християнско изкуство, и „Индийския калейдоскоп" в ХГ „Илия Бешков".

„Категорично твърдя, че корупция в Плевенския окръжен съд няма", заявява в пространното си интервю на 5 стр. неговият председател Александър Григоров.

С материала си на стр. 9 под заглавие „Петима ветеринари връщат всеки ден от оня свят домашни любимци" вестникът повдига завесата на ежедневие, изпълнено със спасяването на живот, но не на хора, а на животни.

„Време е плевенски отбор да направи нещо значимо на аматьорските турнири",  казва президентът на футболния клуб Фортуна в интервю на спортната страница. За пъзел манията, плъзнала из Плевен и за лошото време, провалило парти край басейна в Гривица разказва стр. 16.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.