Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.archive

Във вестник "Посредник" този вторник пише:

Какво ще се случи с познатия на поколения детски атракцион в Градската градина

Меморандум за какво подписа кметът в китайския град Ланджоу

Чие име ще носи занапред галерията в Арт-центъра

Ще имаме ли скоро Обща стратегия за земеделското образование

Кой пусна 20 килограма нелегална риба на свобода

Защо фотограф от Индия реши да направи българския си дебют в града ни.

Вестник „BG Север", брой 25:

Кметът от ГЕРБ Стойков се прегърна с „Атака", обявява от първата си страница 25-тият брой на седмичника „BG Север". Изданието уточнява, че градоначалникът угажда на хората на Сидеров, заради двата им гласа в Общинския съвет. Абсурдната прегръдка се потвърждава от последното безпричинно и незаконно уволнение на кметския наместник на село Ласкар и замяната му с човек на местния представител на Волен Сидеров. Подробностите по уволнението могат да бъдат прочетени на 4-та страница.

От стр. 2, седмичникът информира как гонят СДС от общинските имоти, а сините не искат да ги напускат. Оказва се, че остатъците от някогашната десница се ширят в 17 стаи и 2 кръчми.

„Започна подписка с искане за оставката на плевенския кмет" е заглавието на водещия материал на стр. 3 - „конфликтна". Изданието цитира организаторите, които са заявили, че акцията има само морален характер.
От страницата за бизнес можете да прочетете, че „Пазарът на жилищните имоти е слаб, върви търговията със земеделски земи".

Водещият материал на страницата за култура „Артседмица" е за изложбената зала на „Иван Вазов" 5, станала повод за нови градски дебати.
БСП трябва да се пребори за собственото си лицe, заявява известният политик Румен Петков в интервю за „BG Север".

За силата и надеждата на едно плевенско семейство в борбата му с рядката болест синдактилия разказва вестникът на страницата си „Съдба".

„Решението за учредяване на общински клуб Спартак вече е факт, чакат се парите", обявява изданието от спортната си страница. От последната ще научите за тоалетите, музиката и танците на 55-я Парад на модата и за огромния 12-килограмов амур, уловен от плевенчанин.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.