Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

В "Посредник" днес можем да прочетем:

Защо Беленските острови стават част от трансграничен проект

Кога можем да засадим дръвчета прз тази година

Как се вдъхнови поет от работата на Общинския съвет

За какво са виновни Станишев и Дядо Мраз според старейшина от БСП

Можа ли кризата да сломи плевенските хумористи

Какво постигнаха нашите отбори в последните кръгов на националните първенства.

В поредния брой на вестник "BG Север" четем:

Подробна информация за резултатите от проведения в неделя референдум за развитието на ядрената ни енергетика и репортаж от гласуването в най-заинтересования от допитването град - Белене, предлага на три свои страници четвъртият брой на седмичника "BG Север". На тях ще намерите и коментари на известни плевенски политици за това как гласуваха жителите на региона и защо те смятат, че проектът АЕЦ "Белене" трябва да бъде довършен.

"Човек на Зеленогорски "изгоря" заради далавери" е другото водещо заглавие на броя.
На 3 стр. изданието припомня, че шефът на Фонд "Научни изследвания" проф. Рангел Гюров, който бе принуден да подаде оставка през седмицата заради установени нарушения с парите за наука, е в близки отношения с предишния плевенски кмет Найден Зеленогорски.

На същата страница можете да научите още, защо съдът изпрати непокорна тийнейджърка във възпитателното училище в Подем и каква глоба отнесе пиян каубой, който вързал коня си пред кметството в Пордим.

Основният материал на бизнес страницата е със заглавие "Изгодните оферти за ски курортите ни не привличат плевенчани, скъпо им е". Пак там ще намерите информация за затрудненията, които изпитва таксиметровият бранш в града, за облагането с данъци на лихвите по депозитите и др.

Защо плевенски майки не желаят детската градина да бъде задължителна, ще разберете от 6 стр.
Рубриката "Артседмица" отново предлага богата информация за културния живот в Плевен.
"На художника му трябва постоянен огън, не бих могъл да живея, ако не рисувам" - твърди в интервю за вестника един от най-колоритните плевенски художници - Никола Николов.

9 стр. изданието е отделило на драматичната съдба на българка, принудена да емигрира заради немотията, в която живее у нас.

Какво ще направи плевенският кмет проф. д-р Димитър Стойков, за да реши проблемите на футболния "Спартак 1919", ще научите от 15 стр.

Коя е плевенчанката, която колекционира салфетки от 40 г., какво има в пакетчетата с фъстъци и коя известна рожденичка трябва да почерпи тази седмица ще разберете от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.