obs r
obs r / dariknews.archive
Първата за 2018-та година редовна сесия на Общинския съвет в Плевен ще се проведе на 25 януари - четвъртък от 9:00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”.
Кметът Георг Спартански ще внесе за обсъждане окончателния проект за Бюджет на Община Плевен за 2018 година.Точката е седма от общо 26 в дневния ред. Съветниците ще обсъдят и предложения за промени в няколко общински наредби.
Първа точка в предварителния дневен ред е свързана с изменение и допълнение на Наредба за управление на общинските пътища и Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен.
За обсъждане влизат още, предложение за изменение и допълнение на Наредба № 33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен, както и предложение за изменение на Наредба № 20 за определяне размера на местните данъци на територията на община Плевен.
Ще бъде гласувана Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, за 2018 година. Ще бъде обсъдено и предложение за приемане на Общински план за противодействие на тероризма.