Представят проект на плевенско сдружение в София
Представят проект на плевенско сдружение в София / netinfo

Национална конференция по повод приключването на проект "Пилотен модел за създаване на национална мрежа за предотвратяване насилието над деца и семейства в риск" ще се проведе днес в столицата. Това информира екипът на плевенското Сдружение „Център Отворена врата", което е един от реализаторите на проекта.

През изминалите 14 месеца сдружението и партньорите - Фонд за превенция на престъпността ИГА Пазарджик и Младежки форум 2001 Разград, изградиха модел на партньорска мрежа за предоставяне на услуги на деца и семейства в риск, жертви на насилие. Дейностите се реализираха в региона на Плевен, Пазарджик, Разград и София. Инициативата е финансирана по програма ФАР - Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи и е на обща стойност 147 593 евро.

На конференцията днес ще бъде представена структурата на модела и предложение за Методика за предоставяне на услуга в общността „Център за консултиране и превенция на лица и деца в риск" и „Кризисен център за лица и деца, жертви на насилие".