Представят Караян пред плевенска публика
Представят Караян пред плевенска публика / netinfo
Тридневна филмова панорама под наслов „Херберт фон Караян” ще се проведе за пръв път в Плевен, това съобщи днес пред медиите Владимир Владигеров, артистичен директор на проявата и син на композитора Панчо Владигеров.

Културното събитие, което ще се проведе от 14 до 16 септември е под патронажа на кмета на Община Плевен Найден Зеленогорски и на посланика на Австрия д-р Карл Дийм. То се провежда по случай присъединяването на България към Европейския съюз. Всички материали, които ще бъдат показани пред плевенската публика са предоставени от института ”Елиет и Херберт фон Караян”. Произведенията, включени в програмата са обединени под названието „Европа”.

Освен филмовата панорама в последния ден от събитието ще се проведе и концертна беседа, която ще илюстрира връзката на Караян с българската музика и с композитора Панчо Владигеров. По време на беседата ще бъдат изпълнени произведения за цигулка и пиано от Панчо Владигеров. И в трите дни панорамата ще започва в 21.00 часа на централния градски площад „Възраждане”. Посещението е безплатно.