Представят иновационен българо-румънски проект
Представят иновационен българо-румънски проект / Дарик Плевен

Публично представяне на проект «Трансгранична регионална иновационна стратегия: разказ за два региона, една стратегия: как да сближим изследванията, иновациите и индустрията", ще се проведе в Плевен на 4 октомври. За това информират от пресцентъра на Областна администрация Плевен.

Проектът е на обща стойност 371 230 евро. Той е финансиран с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния 2007 - 2013 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.  Изпълнява се в рамките на Приоритетна ос 3 на програмата «Социално и икономическо развитие». Представянето се организира от Областна администрация Плевен, в качеството й на партньор по трансграничния проект и ще се състои от 11.00ч. в зала «Плевен».

Поканени да присъстват са водещият партньор по проекта - Румънска асоциация за технологичен трансфер и иновациии - Крайова, и другите партньори - Трансграничната асоциация E(quilibrum) Environment - Крайова и Националният център за информационно обслужване - Плевен. Сред поканените са и представители на малки и средни предприятия, центрове и сдружения за научно - изследователска дейност, юридически лица за технологичен трансфер, публични власти и медии.