Представиха целите на „Интегриран градски транспорт на Плевен
Представиха целите на „Интегриран градски транспорт на Плевен / archiv.DarikNews

На пресконференция в Община Плевен на 15 април бяха представени целите и компонентите по проект „Интегриран градски транспорт на Плевен" от зам.-кметът Алексей Зелов - ръководител на проекта и инж. Ангел Несторов - шеф на общинската фирма „Тролейбусен транспорт", който е и координатор на проекта.

Мащабният проект на стойност близо 23 милиона и половина лева предвижда изграждането на 4 нови тролейбусни линии, близо 10 километра велоалеи, ново тролейбусно депо, както и подмяна на тролейбусната мрежа. Проектът трябва да бъде реализиран до месец юли 2015 година като собственият принос на общината ще е около 300 000 лева.

Целите на проекта са повишаване привлекателността на обществения транспорт, подобряване на урбанистичната функционалност на града, повишаване на мобилността и намаляване на замърсяването, увеличаване капацитета на транспорнтата система и подобряване на пътната безопасност.

Община Плевен, в партньорство с Бургас, Варна и Стара Загора разработват и нов проект, от който се очаква 40 нови тролеи да влязат в движение по улиците на града.