Председателски лов на диви свине проведоха в СЛРД-Троян
Председателски лов на диви свине проведоха в СЛРД-Троян / archive.dariknews

45 председатели на ловните дружини от общините Троян и Априлци ловуваха заедно на териториите на четири ловни дружини - Врабево, Дебнево, Добродан и Белиш.  Ловът започна в 9:00 часа и звърши в 12:00 ч. в последния ден на ноември.

Домакините от местните ловни дружини предоставиха отлични условия за провеждане на ловното мероприятие. Това пролича и от проведената гонка, по време на която ловците попаднаха на много диви свине, елени, кошути, сърни и хищници. Най- точен мерник и слука има Иван Беров - председател на ЛРД - кв. Видима - Априлци.

По време на председателския лов бяха отстреляни общо една дива свиня и една лисица. Фактите доказват, че троянските ловци полагат много грижи за подхранването и опазването на дивеча, за което говорят и постигнатите резултати от дружеството за първите два месеца на ловния сезон, през който са отстреляни над 550 диви свине и много хищници /лисици и чакали/.

След проведения ловен излет, в ресторанта на село Врабево се събраха председателите на ловните дружини към Сдружение ЛРД -Троян, за да обменят опит и впечатления. До късно вечерта продължи и веселбата под звуците на оркестър от Севлиево.
Според Иван Дочев - секретар на СЛРД-Троян, тези срещи са много ползотворни и спомагат за сплотяването на колективите и за постигането на по- добри резултати при стопанисването на дивеча.