Предлагат Йордан Камджалов за почетен гост-диригент на Плевенска филхармония
Предлагат Йордан Камджалов за почетен гост-диригент на Плевенска филхармония / dariknews.archive

На среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен, директорът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски обяви, че ще отправи предложение към Йордан Камджалов да стане постоянен почетен диригент на Плевенска филхармония.

Предлагат Йордан Камджалов за почетен гостдиригент на Плевенска филхармония
netinfo

"По мнение на оркестъра, който остана много доволен от работата си по подготовката на предстоящия концерт с Йордан Камджалов, ще му предложим да стане почетен гост-диригент на Плевенска филхармония - за постоянно", каза Дяковски като изрази благодарност към Община Плевен за оказаната подкрепа през изминалия творчески сезон на оркестъра.

"Това на пъво място е огромно доверие", каза Йордан Камджалов и сподели, че посланието на предстоящия концерт с Плевенска филхармония и младите солисти Анна Петрова - пиано, Зорница Иларионова - цигулка, и Велина Трауб - мецосопран, е това, че "всички сме заедно на една сцена и искаме с музикалното си послание да заявим, че нашето присъствие, както на международната сцена, така и в България е най-силен акт на съпричастност на българи, които са извън България".

Концертът на Плевенска филхармония под диригемтството на Йордан Камджалов е в петък - 12 юни от 19:00 часа в ДКТ"Иван Радоев" в Плевен.

Концертната програма, в която са включени Концерт №1 за пиано от Прокофиев, Интродукция и рондо капричиозо от Сен-Санс, Малер - песни по стихове на Рюткер, и Чайковски - Симфония №5, ще бъде представена от Плевенска филхармония и на 14 юни в „Софийски музикални седмици" в зала "България" в София.