Предизборно обучение ще провеждат в Луковит
Предизборно обучение ще провеждат в Луковит / netinfo

Луковит ще бъде домакин на предизборно обучение на представители на областните и общински администрации от Северен централен район за планиране.

Обучението е във връзка с организационно-техническата подготовка за изборите за президент и вицепрезиден на републиката и ще се проведе на 11 септември от 10 часа хотел "Дипломат плаза". Организатор е Министерство на държавната администрация и административната реформа.

В него ще вземат участие и експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството – Главна дирекция “ГРАО”.

Ще бъдат представени последните промени в Закона за избиране на президент и вицепрезидент и Закона за избор на народни представители, както и произтичащите от тях промени, засягащи работата на администрацията. Ще бъдат обсъдени и конкретни въпроси, свързани с изпълнението на задачите във връзка с подготовката и произвеждането на изборите.

След Варна, Стара Загора и Бургас, Луковит е четвъртия домакин на подобно обучение. На 12 и 13 септември, домакини ще бъдат Враца за Северозападен и София за Югозападен район за планиране.