Правото на избор - свободна воля или волята на 20-те лева
Правото на избор - свободна воля или волята на 20-те лева / archiv.DarikNews

Преди два месеца ние българите излязохме на площадите. Проявата на свободна воля бе знак, че все още ни има, че все още зад огорчените ни очи се крие дух и желание за борба. Защо обаче гласът ни потъна в грохота на предизборно обещаване? Защо зовът ни за справедливост бе сумиран върху плакати с националистически знаци, а лицата на протеста направиха партии?

Защо ли? Отговорът е лесен. Защото онези, които вече 20 години управляват в сянка страната, нямат интерес от стабилност.
Ясните знаци от Брюксел, че страната ни получава зелена улица за проектите и мерките за подобряване живота на българите, бе изтълкуван от олигарси и различни икономически кръгове, като началото на края за тях. Затова бе нужен адекватен удар върху стабилността.

Удар върху изтънелия джоб на българина със сметките за ток изправи страната на крак. Но целта на хората в сянка не бе справедливо решаване на исканията на протестиращите, а срив на държавата и връщане в удобния за тях политически хаос, изпъстрен от удобни партийки и други политикоикономически формирования.

И всичко това, защото политиката на ГЕРБ осуети плановете им за превръщане на българите в смачкан и безволев народ, който се манипулира лесно.

Добре премерения и целенасочено окървавен удар срещу управляващите ги принуди да отстъпят в името на гражданите. И те се оттеглиха, давайки възможност на хората да упражнят правото си на избор и свободна воля, решавайки искат ли стабилност и бъдеще или искат хаоса, програмиран в началото на прехода да продължи.

И днес решението е в нас. Хората, които поискаха и бяха чути. Да кажем: „Да, имаме волята да бъдем европейци" или „Не ми пука кой е на власт". И така да върнем държавата в ръцете на социалистите-милионери, етно-националистите и всички готови да се прегърнат без значение от политическата си окраска, в името на властта и парите.

Наш е изборът, но и отговорността. Защото правото на избор е обвързано със задължението ни да подходим с разум и мъдрост в предстоящия вот. Защото от решението ни днес зависи бъдещето на децата ни утре. А вече доказахме, че наказвайки на всеки 4 години, не водим страната и себе си към по-добър живот. Но най-голямата отговорност е изборът да участваме. В противен случай оставяме отговорността за бъдещето си на воля, подчинена на 20 лева.

От предизборния щаб на ПП ГЕРБ - Плевен.