ППНова алтернатива подкрепи кандидатурата на Антон Георгиев за кмет на Плевен
ППНова алтернатива подкрепи кандидатурата на Антон Георгиев за кмет на Плевен / dariknews.archive

Със свое решение, общинската организация на "Нова алтернатива" подкрепя кандидатурата за кмет на Плевен на Антон Георгиев, издигнат от БСП Лява България и Политически клуб "Тракия". Това обяви председателят на партията Николай Цонев и призова привържениците на партията да гласуват с номер 1 за "Нова алтернатива", но в преференцията да гласуват за Антон Георгиев.

На пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен, ПП "Нова алтернатива" представи листата си и своите виждания за предстоящите местни избори на 25 октомври 2015 г.

Председателят на партията, Николай Цонев уточни, че "Нова алтернатива" участва за пръв път в местни избори, след регистрацията си преди три години - точно на 25 октомври.
Той сподели, че "Нова алтернатива" е млада партия, но в никакъв случай не е малка, като на тези местни избори има регистрации в 120 общини с кандидат-кметове в 87 от тях. В 28 от общините партията участва в коалиции, а в останалите - самостоятелно.

Николай Цонев посочи трите основни направления, по които партията ангажира избирателите си.
На първо място е намаляването на безработицата, създаване на преференции за малкия и среден бизнес, където са около 75% от работните места. "Общинските ръководства трябва да създават условия за отваряне на предприемчивостта на българина с цел създаване на работни места", каза Цонев.

Ограничаването на битовата престъпност е втория приоритет на "Нова алтернатива". Николай Цонев отбеляза, че опитите му да получи информация от вътрешния министър за броя на общинските полицаи в страната, до момента са били напразни. Според него е допуснато и сериозно нарушение на закона, тъй като общинските полицаи се назначават в МВР, а общинският бюджет превежда парите им на МВР.

Прозрачността в общинското управление е третото нещо, на което държат от партия "Нова алтернатива". "Обществото трябва да знае, какви са мотивите и обосновките за вземане на дадено решение, както и какви ще са прогнозируемите
Резултати. Много често се вземат решения, без да са мотивирани и след това висят с години", каза Цонев.

"Заявявам, че ако бъда избран за кмет, тези приоритети ще бъдат в основата на управлението, защото това е основното, за което ще се боря и аз", заяви кандидатът за кмет на Плевен Антон Георгиев, издигнат от  БСП Лява България и Политически клуб "Тракия".

ПП"Нова алтернатива" подкрепи кандидатурата на Антон Георгиев за кмет на Плевен
netinfo

Николай Цонев обясни, че на местните избори партията ще участва с листа от пет кандидата за общински съветници.

Водач на листата е учредителят на партията в Плевен и председател на областната организация на ‘Нова алтернатива" Василка Русева - с богат опит в здравеопазването.

Втора в листата е д-р Поля Петева - единствената жена - кандидат за кмет на предните местни избори, позната на повечето плевенчани като специалист - стоматолог. "Партията дава наистина една "нова алтернатива" тъй като не е участвала до сега в местното самоуправление и според мен в Общинския съвет трябва да има нови хора, а не всеки да изтъква, че е бил общински съветник 3 или 4 мандата, като съветник или като председател на Общинския съвет, а в същото време говорим, че Плевен е много зле". Това каза д-р Поля Петева като отбеляза, че вижда себе си като общински съветник - участник в Комисията по здравеопазване и социални дейности.

Трети в листата е Надя Димитрова - старша сестра в Универскитетска болница - Плевен, на четвърта позиция е Мария Любенова, а пети е Марио Василев - също от Плевен, в момента студент в София.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!