ПП “Зелените” ще работят за развиване на зелено мислене
ПП “Зелените” ще работят за развиване на зелено мислене / netinfo

ПП Зелените ще работят за развиване на зелено мислене
netinfo
Aлбена Симеонова

Кандидат за общински съветник в община Плевен. Председател на Фондацията за околна среда и земеделие. Водещ биопроизводител в региона. Дългодишен зелен активист.

 

 

 

 

ПП Зелените ще работят за развиване на зелено мислене
netinfo
Борислав Ботев

Кандидат за общински съветник в община Плевен. Психолог. Работи в неправителствена организация, която развива лидерски качества у младите хора чрез средствата на играта, спортните състезания и изкуствата. 

 

 

    

ПП Зелените ще работят за развиване на зелено мислене
netinfo
Янислав Илиев

Кандидат за общински съветник в община Плевен. Програмист. Проектиране на нестандартно елек­тронно обурудване. Разработва програма за достъп до лична помощ на хора в неравностойно положение.

 

 

                                                   

ПП Зелените ще работят за развиване на зелено мислене
netinfo
Георги Петков

Кандидат за кмет на село Бохот и за общински съветник в община Плевен. Начело на кампанията за обявяване на Природен парк "Студенец".

 

 

Какво е "зелена политика"? Това е не само политическа, а дори надполитическа идеология, която има за цел създаването на екологично устойчиво общество, обясняват от ПП "Зелените". Зелените (поддръжниците на Зелената политика) обединяват екология, защита на природата, реална демокрация, граждански свободи и социална справедливост и толерантност.

Зелената политика е грижата за околната среда. Грижата за Земята е и грижа за хората, според кандидатите за общински съветници за Плевен от ПП "Зелените". Човек е част от екосистемата на Земята, това е основната причина да се стремим да живеем природосъобразно и устойчиво, макар да сме позабравили този факт напоследък.

Някои хора си представят Зелените като противници на развитието - а то е точно обратното. Зелената идея е просперитет за всички с устойчиви методи и практики, с поглед към бъдещето - нашите деца и внуци. Тази идея не е невъзможна, по-скоро е неудобна за малка част от управляващите ни хора на гърба на болшинството. Връщането на хората към природата и към самите тях - това е Зелена политика. Основните идеи са: повече дървета в градовете - по-малко коли по тротоарите; повече слънчеви панели върху покривите - по-малко атомни централи по реките; храни от местни производители, вместо от далечна чужбина; по-високи данъци за енергия - по-ниски за човешкия труд; повече сортиране - по-малко отпадъци; разум в архитектурата - вместо строителна мегаломанщина.

Активното участие в обществото, толерантното отношение към всички хора, свободата на словото са нужни на всеки индивид да се чувства пълноценен и свободен. За да се случат те, изберете на 23 октомври номер 23 в бюлетините за общински съветници.

Зелени решения има, вече се развива и зелено мислене, са уверени кандидатите за общински съветници за Плевен от ПП "Зелените".