Пожарникари ще мерят сили в състезание
Пожарникари ще мерят сили в състезание / netinfo

Областно състезание по пожароприложен спорт за пожарникари-професионалисти ще се проведе днес в Плевен. Десетте състезатели, показали най-добри резултати, ще се включат в представителния отбор на звено „Пожарна безопасност и спасяване" при Областна дирекция на МВР Плевен. Те ще участват в ХХХVІІІ-ия Републикански преглед по пожароприложен спорт, който ще се проведе през месец юни в Пловдив.

В състезанието ще вземат участие отбори от Районите служби за пожарна безопасност и спасяване - Плевен, Червен Бряг, Белене, АЕЦ Белене, Кнежа, Левски, Никопол и Гулянци. Областното състезание ще започне в 8.30 часа в двора на Плевенската пожарна, а в 8.45 часа ще стартира дисциплината "Изкачване с щурмува стълба".

Другите дисциплини  ще се проведат на стадиона на V-та шипченска механизирана бригада Плевен. "100 - метрова пътека с препятствия" започва от 11.00 часа, дисциплината "Пожарна щафета 4 Х 100 м. с препятствия"е от 13.30 часа, а "Бойно разгръщане от мотопомпа" е от 14.30 часа. Награждаването на победителите е предвидено за 16.00 часа.