Пожарите продължават
Пожарите продължават / снимка: Дарик Плевен, архив

Павилион за вестници е горял тази сутрин на ул."Климент Охридски" в Плевен, съобщават от полицията. Унищожени са печатни издания, а причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Вчера два екипа пожарникари и специализиран автомобил с противопожарна стълба гасиха частна къща на ул."Лозенка". Огънят е унищожил 120 кв.м. покривна конструкция, 60 кв.м. каратаван и домашно имущество. Причината за възникване на пожара все още не е установена.

Небрежност при боравене с открит огън е причинила унищожение на 5 дка широколистна гора в местността „Плоска" край Белене. Сигналът за пожар в общинската собственост е подаден в 14.04 часа. Останалите 10 дка гора са спасени.

През последното денонощие са горели и още 6 пожара в сухи треви и отпадъци в землищата на различни села и градове в Плевенска област. Инцидентите са завършили без материални загуби.

В Ловеч пък вчера пожар в частна вила е изпепелил 20 кв.м. покривна конструкция, 15 кв.м. спомагателна постройка, домашно имущество, 5 куб. м. дърва за огрев и др. Все още не е ясно каква е причината за възникване на огъня.