Няма материални щети и пострадали хора
Пожарът край Плевен, който се е разгорял тази нощ, е потушен.

Това съобщи директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Станислав Атанасов.

Няма материални щети и пострадали хора. Комисарят обясни, че огънят първоначално е възникнал в района на пожара, горял край пътя София-Русе на 7 август, но впоследствие са се появили запалвания и на други места, северно от първокласния път.

Ликвидиран е пожарът в община Невестино

„Всичко е приключено снощи в 24:00 часа, през нощта е останал един автомобил на дежурство. Правят се бходи през час-час и половина и където нещо пуши се доизгасява. Бих казал, че вече няма нищо“, коментира комисар Атанасов.

Според предоставената информация и от община Плевен огънят е обхванал площ около пет-шест кв. км, а в помощ на пожарникарите са били изпратени водоноски от почистващите фирми.

"Подобни ситуации се наблюдават всяка година по това време на годината, като резултат от човешка дейност, затова гражданите трябва да проявяват по-голяма отговорност и бдителност", смята комисар Атанасов.

Припомняме, че заради пожара на 7 август, край пътя София=Русе, отсечката в района на Плевен бе временно затворена за движение. Огънят беше в сухи треви и храсти в изоставени лозови насаждения и овощни градини край града.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мая Ценова, БТА