zname
zname / dariknews.bg
По идея на кмета на Плевен, на трите входа за града – от София, Русе и Ловеч, където са мемориалните паметници, свързани с Плевенската епопея, ще бъдат поставени 12-метрови пилони с българския национален флаг. Предложението на кмета Георг Спартански е част от инициативите, които се провеждат в града тази година по повод честването на юбилейните 140 години от освобождението на Плевен.
На редовната оперативка на ръководството на Община Плевен този понеделник стана ясно, че схемите за разполагането на пилоните вече са одобрени.  

„Тази идея не е нова за България и има достатъчно градове и села, които на входовете си са поставили националния флаг. Мисля, че има нужда от повече национална гордост и такива символни знаци са добре за самочувствието  на гражданите. Въпреки трудните времена, в които живеем трябва да правим и такива знаци, които да повдигат националното ни самочувствие.
Вярвам, че инициативата ще бъде добре възприета от плевенчани и от гостите на града – редом с трите мемориала, посветени на събитията, гордо да се вее националния трибагреник“, каза кметът на Плевен Георг Спартански.