Посредник на Ивановден
Посредник на Ивановден / netinfo

Почнаха дървени ваканции заради газовата криза, пише “Посредник” на първа страница. По темата, която е водеща за всички медии, четете още - как ще се справят хлебопекарниците, производителите, търговците и доставчиците на газ? Какво става в “Топлофикация Плевен”; защо изчезна и метанът; ще сменят ли горелките абонатите на ЧТК и по-студено ли е в болницата – всички подробности и отговорите на тези въпроси четете на стр. 4 и 5 във всекидневника.

На Йордановден осветиха бойните знамена, в Плевен събитието беше на площад “Възраждане”. Участваха четири представителни корпуса на Пета механизирана бригада и един корпус от ВВУБ “Георги Бенковски” – Долна Митрополия, както и Военният духов оркестър.

В първите дни на 2009 г. много плевенчани решиха да захвърлят лошия навик – пушенето, отбелязва още “Посредник”. Проверка в няколко плевенски аптеки е показала, че почти навсякъде един от най-достъпните като цена препарат вече е изкупен.

На 9 януари от 9.30 часа е делотто срещу т.нар. плевенски сериен изнасилвач. Обвиняем е 38-годишният Илиян Иванов, който остана в ареста след като делото му, което се гледа за пръв път на 28 ноември в Окръжен съд, се отложи.

Увеличава се броят на пострадалите от счупвания на крака и ръце, потърсили помощ в Ортопедичната клиника към Университетската многопрофилна болница в Плевен. Малка част от тях са били настанени в болницата, уточнява “Посредник”. Точен брой на пострадалите при подхлъзване върху сняг или лед не може да бъде изведен, защото в документацията не се отбелязва причината за фрактурата.

Според проекта “Гражданско наблюдение в полицията” Второ РПУ продължава да е с лоша материална база; внимавайте с отоплителните уреди, алармират от Пожарната; сградата на бившите Профсъюзи вече е с рампа за инвалиди.