Посредник днес
Посредник днес / netinfo
Кризата удари по отпадъците, пунктовете за вторични суровини хлопнаха кепенци, за това пише от първата си страница вестник “Посредник” днес. Разделените отпадъци, събрани от контейнерите – тонове хартия и пластмаса, залежават в халетата на фирмата, която трябва да ги балира.

Двама плевенчани са намерили място в медийната класация “Достойните българи на 2008 година”. Това са ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Григор Горчев и пенсионерът Божидар Първанов. Проф. Горчев е номиниран за новаторство в професията и внедряване на модерни технологии и лечение, а Божидар Петракиев за изключителна енергичност в отстояването на благородни каузи, въпреки напредналата си възраст.

От “Посредник” научаваме още, че ще съдят младежа, който спря влака София-Варна в петък. 16-годишният ученик от Роман е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура Плевен. Срещу младежа е повдигнато обвинение, че е заплашил да повреди чрез взрив имущество на значителна стойност. Въпреки, че законът предвижда до две години лишаване от свобода за подобно нещо, момчето е непълнолетно и ще получи най-много пробация или обществено порицание.

Вече можем да декларираме 0 лв.месечна вноска за ток. Предложението е на ЧЕЗ Електро и това е една от мерките, които компанията предлага за повишаване доверието на клиентите към месечните плащания. В крайна сметка остава вариантът с тримесечното отчитане, но с възможността за нулеви месечни вноски от абонатите.

“Топлофикация” Плевен разполага с мазут за още девет дни, четем от четвърта страница. Няма ограничителен режим за промишленте абонати на ТЕЦ-а. 990 тона мазут има за сега плевенското топлофикационно дружество. Загуби за над 1 млн. 620 хил. лева от началото на газовата криза търпи Топлофикация Плевен.