Пореден форум - Кариери Луковит 2013 - Качество на живот
Пореден форум - Кариери Луковит 2013 - Качество на живот / archive.dariknews

За девети пореден път в началото на октомври 2013 г. в "Diplomat Plaza" Hotel & Resort - гр. Луковит се проведе форум „Кариери Луковит 2013 - Качество на живот".

Организатори на събитието бяха Асоциация „Качество на Живота" и Център за професионално обучение към „Балкански център Diplomat", с любезното съдействие на Община Луковит и Дирекция „Бюро по труда" - Луковит.

В събитието взеха участие кметът на Община Луковит и представители на общинската администрация, директорите на Дирекции „Бюро по труда" гр. Луковит и гр. Червен бряг, Управителите на Областен информационен център и Инспекция по труда - Ловеч, представители на бизнеса и работодатели от града и региона („Дипломат Корпорейшън" ООД, „Винербергер" ЕООД - гр. Луковит, „Боряна" АД - гр. Червен бряг), учители и ученици от СОУ „Алеко Константинов" и ПГСС „Сергей Румянцев" - гр. Луковит.
Приветствени слова към участниците отправиха г-н Любен Станев - председател на Асоциация „Качество на Живота"и кметът на Община Луковит Иван Грънчаров.

На форума бяха обсъдени атрактивни възможности за кариерно развитие, професионално обучение и повишаване на квалификацията, като се предостави възможност за добра кариера на хората от региона, което е определящ фактор за подобряване качеството им на живот.
Особен интерес предизвикаха стажантските програми, насочени към младите специалисти и възможността за бъдеща професионална реализация във водещи фирми от общината.

Събитието предизвика обществен диалог сред представителите на бизнеса, неправителствения сектор, институциите, гражданите и младите хора за качеството на собствения им живот и стремежът към постигане на по-добър и пълноценен такъв.