Помогнаха на родилка да стигне до болницата
Помогнаха на родилка да стигне до болницата / netinfo

Екипи на Гражданска защита са помогнали тази сутрин родилка да бъде транспортирана до болницата в Левски, съобщиха за Дарик от плевенската полиция. Сигнал за съдействие е получен в 8.54 часа на тел. 112.

По-рано близки на жената, която е също от Левски, се обадили до болницата, че раждането е започнало и от здравното заведение изпратили линейка до адреса. Медицинският автомобил обаче закъсал в преспите, тъй като улиците в града не били почистени. От Гражданска защита са изпратили високопроходима кола, която измъкнала линейката и лекарския екип, а с помощта на спасителите жената е настанена в родилно отделение в болницата в Левски. И тя, и бебето са добре, уточняват от полицията.

Общо четири сигнала за съдействие са постъпили днес, допълват от МВР. Най-сериозно е положението с натоварен с 40 тона паркет камион, той е аварирал малко след 9.00 часа тази сутрин на пътя Българене - Свищов. В момента акцията по изтеглянето на тежката кола продължава.

Общо 63 машини работиха тази нощ и сутринта по почистването на снега в Плевенска област, пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа са проходими при зимни условия.