Полицай пострада, докато усмиряваше пиян
Полицай пострада, докато усмиряваше пиян / автор: пресцентър на МВР Плевен
Полицай пострада, докато усмиряваше пиян
23458
Полицай пострада, докато усмиряваше пиян
  • Полицай пострада, докато усмиряваше пиян

Полицай от Долни Дъбник е пострадал, докато оказвал помощ по сигнал за инцидент, информират от пресцентъра на плевенската полиция. 45-годишният служител на реда е с изгаряния от първа степен, след като участвал в усмиряване на пиян мъж, подпалил автомобила си. Инцидентът станал в полунощ на 15 ноември, когато полицейският екип е изпратен в частен дом в Долни Дъбник по сигнал за помощ.

На място служителите на реда установили, че след семеен скандал 44-годишен изгонил семейството си на улицата. Мъжът крещял, псувал и заплашвал полицаите, след което залял вратата на имота си и семейния автомобил с бензин и ги запалил. Разгневеният мъж лиснал запалителната течност и върху униформените. При гасенето на пожара е пострадал единият от полицейските служители, той е с обгаряния по лицето и ръцете, оказана му е лекарска помощ и няма опасност за живота му.

Униформените успели да задържат пияния мъж, да отстранят тубата с бензин на безопасно място и отключили къщата, за да приютят изгоненото семейство. Вчера, с решение на прокурор, подпалвачът е приведен в следствения арест с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, повдигнато му е обвинение за хулиганство.

Пострадалият полицай е с 24-годишен стаж в системата на МВР и неведнъж е рискувал живота си при изпълнение на служебни задължения. В полицейското управление в Долни Дъбник само през 2009 год. седем полицаи са рискували живота си за осигуряване на ред в общината, допълват от пресслужбата на вътрешното министерство.

Какво разказа пострадалия полицай Мариан Василев чуйте в звуковия файл.