Полицаи жънаха канабис в царевичен блок
Полицаи жънаха канабис в царевичен блок / MVR.archive

Криминалисти от Плевен, заедно с колеги от Червен бряг ожънаха канабисови храсти, скрити в царевичен блок в землището на село Сухаче.
На 28 август в рамките на специализирана полицейска акция в землището на село Лепица е засечен 38 годишен, който, както се оказало по - късно е превозвал вода за поливане на канабисови растения.

Около 7:45 часа, криминалисти от Плевенската ОД на МВР и местното полицейско управление, в местността "Ямата", в близост до царевичен блок, спират за проверка лек автомобил "Лада Нива". В колата са открити пластмасови туби, пълни с вода. При извършения оглед на царевичния блок, обработван от мъжа, в северната му част са намерени 24 храста канабис с височина от 250 до 350 см. Непосредствено до царевичния блок са открити още 5 полуизсъхнали храста канабис, отсечени и оставени за изсушаване върху дървена скара. Направен е полеви наркотест и полуизсъхналата трвиста маса е реагирала на марихуана.

Градинарят е софиянец и е осъждан за ПТП с телесна повреда. Задържан е за 24 часа. Канабисовите растения са иззети и се намират на съхранение в Районно управление "Полиция" - Червен бряг. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 "в", ал.1 от НК.