Полицаи от Червен бряг задържаха нередовни дървосекачи
Полицаи от Червен бряг задържаха нередовни дървосекачи / dariknews.bg

След издирвателни мероприятия полицаи от Червен бряг задържаха незаконни дървосекачи. Служителите на реда са конфискували и лек автомобил "Форд Фиеста", натоварен с един куб. метър дърва без маркировка.

На 14 април около 22:30 часа на пътя от село Радомирци за село Рупци, полицейски инспектори със служебен автомобил "Опел Астра" подават светлинен, звуков и сигнал със "стоп палка" по образец на движещ се лек автомобил "Форд Фиеста". Колата е преминавала отдясно по посока на контролните органи, като шофьорът не спира на подадените сигнали, не намалява скоростта и продължава движението си, след което блъска служебния автомобил и му причинява материални щети. Близо до село Рупци Фордът излиза отдясно извън платното за движение, навлиза в изорана нива. Водачът и двамата пътници са избягали от местопроизшествието.

Изоставеният автомобил е открит от полицията и в него са намерени моторен трион, GSM апарат, около един куб. метър дърва без маркировка. Като веществени доказателства предметите се съхраняват в районното управление.

След организирани оперативни действия са установени извършителите - 14-годишен, 20-годишен и 18-годишен, и тримата от село Рупци. На 17 април младежите са призовани в полицията, където направили самопризнания.

Изяснило се, че зад волана на колата - беглец бил 18-годишният. От групата само той има две криминалистически регистрации за кражби. Работата продължава разследващ полицай.