Полицаи и съдии бориха корупцията в МВР
Полицаи и съдии бориха корупцията в МВР / netinfo

Плевен беше домакин на първото по рода си регионално съвещание по обсъждане на мерките срещу корупцията в системата на МВР в края на миналата седмица. Темата е широко обсъждана, защото не е тайна за никой, че има държавни служители във всички сфери, които се поддават на различните по вид корупционни практики.

Според специалистите има и една положителна тенденция, която се отчита в областта на противодействие на корупцията в съдебната система. Предишните години съдебната система беше сочена на едно от първите две места по корумпираност на служителите, впоследните изследвания, обаче не това се отчита като първостепенния проблем, с който трябва да се справи нашата страна. Това показва, че мерките, които се взимат през последните години, дават отражение за намаляване на корупцията.

От няколко години Асоциация “Прозрачност без граници” работи с прокуратурата на Република България.Какво е положениетоу насв сравнение с останалите страни по отношение на корупцията, в коя област служителите са най-склонни към приемане на подкупи и какво означава световен корупционен барометър – с отговоро на всички тези въпроси чуйте Ваня Нушева, представител на Асоциация “Прозрачност без граници”. /в прикрепения файл/