Подпомагайте имунната система, за да не ви лови грип
Подпомагайте имунната система, за да не ви лови грип / netinfo
Подпомагайте имунната система, за да не ви лови грип
23342
Подпомагайте имунната система, за да не ви лови грип
  • Подпомагайте имунната система, за да не ви лови грип

Страната ни се намира в епидемологична обстановка и всеки ден неизбежно броим случаите на заболелите от грип и ОРЗ. Страхът от вируси непрестанно човърка в главите ни, а вида на хора със санитарни маски още повече засилва притесненията. Едно от най-важните неща за човек в такава обстановка е силната имунна система.

Нейната роля е да защитава организма от бактерии, вируси и гъбички. Тя отговаря и за състоянието на черния дроб, кожата и съединителната тъкан, а и за много други неща. Затова е много важно да поддържаме имунитета си на високо ниво. Естествено това до голяма степен зависи от самите нас и начина ни на хранене, движение и живот, смята диетологът д-р Цветан Димитров.

Специалистът съветва да се храним пълноценно и да приемаме естествени имуностимуланти, каквито са билките, плодовете, зеленчуците и чайовете. Особено важно е допълнителното стимулиране на имунната система, когато човек не се движи и приема мазни храни.

Какво е важно да се знае за имунитета и защо при пушачите и вегетарианците той е много по-отслабен, чуйте подробно от д-р Цветан Димитров /в прикачения файл/