Подписаха декларация в подкрепа на кмета на Горна Митрополия
Подписаха декларация в подкрепа на кмета на Горна Митрополия / netinfo

Декларация от името на всички кметове, общински съветници и лидери на политическите партии от община Долна Митрополия беше подписана по повод палежа на личния автомобил на кмета на Горна Митрополия Венцислав Ангелов.

В 1.10 часа на 3 октомври неизвестен е полял личния “Фиат Уно” на Ангелов със запалителна течност, след което я е подпалил като колата е унищожена. Часове по-рано в селото се е провело събрание, на което е обсъдено вземането на мерки срещу престъпността и множеството кражби.

В декларацията се казва още “с подтекста си този вандалски акт внушава, че с криминални методи ще се налага самоуправство и морал като се игнорират правовия ред, сигурността на личността и личното имущество на гражданите. Решително се противопоставяме и заявяваме волята си твърдо да се противопоставяме на всички деяния от подобен род”.

Подписалите се под документа заявяват в заключение: “категорично настояваме компетентните органи за максимално бързо разкриване на подбудителите и извършителите на палежа”.

Общинските съветници в Долна Митрополия официално ще приемат текста на декларацията на 17 октомври. За тогава е насрочено провеждането на тържествено събрание по повод 30-годишнината от обявяването на града за център на община.