Подменят водопровод по една от централните градски артерии
Подменят водопровод по една от централните градски артерии / netinfo

До десет дни в Плевен ще започне подмяната на основния водопровод по трасето от ул. «Стоян Заимов» - ул. «Мусала» - Областна дирекция «Полиция» - ул. «Д. Константинов» до прогимназия «Цв. Спасов». Това съобщават от пресцентъра на Общината.

Проектът, по който ще се реализират ремонтните дейности е  «Подобряване качеството и сигурността на водоснабдяването за населението и бизнеса». Стойността му е 1 200 000 лева. Те вече са осигурени с Постановление на Министерския съвет от 22 юли 2008 год. за предоставяне на целеви средства по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2008 год. за осигуряване финансирането на общински обекти.

Проведена е обществена поръчка за изпълнител на проекта, с който Община Плевен вече е подписала договор за изпълнение дейностите по подмяна на водопровода. Договор е подписан и с «Инжстрой» ЕООД Плевен, за възстановяване на пътната и уличната инфраструктура след приключване на строителните работи.

Срокът за изпълнение на проекта е три месеца. При изпълнението му ще бъде създадена специална организация на движението.