Подкрепете медицинските сестри!
Подкрепете медицинските сестри! / netinfo

Поредица от инициативи в подкрепа на медицинските сестри в Либия стартират днес в Плевенско. Първата от тях е в Долни Дъбник, където в 10 часа пред сградата на Общината ще започне митинг-шествие. То ще продължи до църквата "Св. Пророк Илия", където ще бъде отслужен молебен за здравето и спасението на медицинските сестри. По време на шествието ученици от СОУ "Хр. Ботев" в Долни Дъбник ще раздават лентички с надписа "Не сте сами".

Лекарите и специалистите по здравни грижи в Университетската болница в Плевен също ще се включат днес в националната кампания, като излязат точно в 13.00 часа пред входа на болницата с мълчалив протест. С едноминутен вой на сирените на линейките и с подписка те ще настояват за незабавното оневиняване и освобождаване на несправедливо осъдените си колеги в Либия.

Подписката е организирана по инициатива на Българския лекарски съюз и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Тя ще бъде връчена на Либийското посолство в България.

В 16.30 часа започва и шествието, организирано от КНСБ Плевен, Община Плевен и клуб “Съхрани Българското”. Шествието ще тръгне от площад “Възраждане” пред сградата на Общината и ще стигне до площад “Стефан Стамболов”, където ще бъде приета декларация. След това плевенски свещеници ще извършат молебен за здравето и благополучието на сестрите в църквата “Св. Николай”.