Почина доц.д-р Емил Балтов
Почина доц.д-р Емил Балтов / mu.pleven

На 12 януари 2016 г., след дълга борба с коварна болест, академичната общност на Медицински университет-Плевен и гилдията на ортопедите в страната изгубиха скъп колега, отдаден лекар-ортопед и изключителен преподавател - доц. д-р Емил Балтов.
В продължение на 3 години доц. д-р Емил Балтов бе част от Академичното ръководство на висшето училище като зам.-ректор по университетско-болничната координация.

По пътя на професионалното си развитие той заемаше отговорни ръководни постове като дългогодишен ръководител на катедра „Ортопедия и травматология", началник на Клиниката по ортопедия и член на Съвета на директорите на УМБАЛ „Д-р Георги Странски" - Плевен.

В Медицински университет - Плевен доцент Балтов бе член на Академичния съвет и част от настоящото Ръководство. Като виден ортопед, той бе член на Унгарското и Българското ортопедични дружества, както и член на редколегията на Българското научно списание по ортопедия.

Доцент Балтов ще остане завинаги в сърцата на своите колеги и студенти със своя професионализъм, човечност и всеотдайност!

Дълбок поклон пред паметта на човека, лекаря, преподавателя, колегата и приятеля!