Почерпени шофьори предизвикаха инциденти
Почерпени шофьори предизвикаха инциденти / netinfo

Поредица от пияни шофьори, причинили катастрофи с материални щети и жертви, са задържани през почивните дни, информират от пресцентъра на полицията в Плевен.

На 24 май около 20.20 часа в Белене 28-годишен неправоспособен местен жител, е отнел чужд товарен автомобил. При шофирането той изгубил контрол и се блъснал в каменна ограда на кръстовище. Нанесените материални щети предстои да бъдат установени. Пристигналите за оглед на местопроизшествието служители на РПУ Белене са установили, че мъжът управлява с 2.98 промила алкохолна концентрация.

Също на 24 май около 17.20 часа на пътя от Червен бряг за Луковит лек автомобил „Ауди”, управляван от 23-годишен, при движениена заден ход е блъснал правилно паркиран „Опел”. Автоконтрольори от РПУ Червен бряг са констатирали, че виновният водач има в кръвта си 1.68 промила алкохолна концентрация. Образувано е досъдебно производство.

На 25 май около 16.20 часа на кръстовище в село Згалево 37-годишен от село Пелишат, е блъснал движещ се по пътното платно пешеходец на 47 години. С опасност за живота, фрактури на десния крак и на ребрата, той е настанен за лечение в Плевенската многопрофилна болница.Установено е, че шофьорът има 3.98 промила алкохол в кръвта.

При друга катастрофа, станала на 25 май около 01.30 часа на разклона на пътя София – Варна при село Лесидрен, е пострадало 5-годишно момченце. То се е возило в автомобил, управляван от Бисер М. на 26 г. от Сопот. Шофьорът е излязъл извън платното и се ударил последователно в парапета на мост, а след това в дърво. Детето има контузни рани по главата, настанено е за наблюдение в ловешката болница. Дрегерът е отчел 2,15 на хиляда алкохол в кръвта на шофьора.